Majkens HoyaBlogg

Majkens HoyaBlogg

Vad handlar bloggen om?

Hoyor, hoyor, hoyor och kanske lite annat smått och gott.

Plantagen öppnades i Umeå

HoyaSkapad av Majken fre, april 18, 2008 23:05:01

Igår öppnades Plantagen här i Umeå. Var ju givetvis tvungen att åka dit på premiärdagen.

Som vanligt basannades mina fördommar jag har mot många bilister redan på parkeringsplatsen.. ibland så är jag helt 100% säker på att vissa människor fått körtkortet i Corn Flakes-paketet *suck*

Iaf så var där FULLT med folk som trängdes och knuffades och som visar upp alla sina dåliga sidor på en och samma gång. Plantagen hade som öppningserbjudande billiga phalaenopsis för 59 kr/st.. Jättebilligt men resultatet blev att en bunt kärringar nästan slogs om blomstackarn..

Jag skickade fram sambon som jag tvingat med mig och fick med mig en stackare hem.

Blog Image


Är ju nån form av hybrid antar jag trots att det står Aphrodite på etiketten.

Började kolla runt efter hoyor och det utbudet var inte stort. Blev lika arg som vanligt när jag upptäckte att de fortfarande envisas med att kalla H. australis ssp. tenuipes för H. carnosa *suck* man blir ju sååå trött!!

Iaf så hittade jag ett fåtal hoyor till lite avsides på en ställning. Det var H. brevielata, H. curtisii, H. serpens, H. australis 'Lisa' och alla var givetvis helt onamnade.

H. Serpens fick följa med hem. Den kostade 179 kr men jag tycker att det var värt det då alla de gånger jag köpt sticklingar har slutat med att de dött. Kanske en hel planta funkar bättre?

Blog Image


Sen köpte jag två självvattnade krukor också... var sådana där genomskinliga saker så jag måste lista ut ett sätt att få dem något snyggare utan att använda en ytterkruka.

Väl hemkommen så hade jag fått hoyapost *jippie* Alltid lika roligt!!
Vann en stickling på tradera och den kom igår. Det är en NS-stickling.. tycker att det är så otroligt roligt att samla på hoyor som man egentligen inte är helt 100 på vad de är för art.

Blog Image
Ni kanske vill veta "namnet" också? Det är en H. sp. NS05-167. Tycker att sticklingen är riktigt läcker i bladen.

Sen måste jag bara visa en sak som jag upptäckte igår. Lite bakgrundfakta först.
Jag köpte H. pubicalyx 'Bright One' på tradera för nästan exakt 1 år sedan.

Jag råkade då bryta av ett blad på sticklingen och kunde bara inte med att slänga ut den så jag stoppade ner bladet i krukan. Resten av sticklingen klarade inte av min misshandel och dog under hösten. Allt som var kvar var detta ensamma blad.
Har funderat ett otaliga gånger på att jag skulle slänga ut det för alla vet ju att det aldrig blir en planta av ett blad!

Titta noga nu!!
Blog Image
För att ni inte ska missa det jag vill visa har jag beskurit bilden lite.
Blog Image
Gissa om jag är glad att jag INTE slängde ut detta ensamma blad!? Nu ska denna lilla pytteutväxt som är på gång vårdas ack så ömt. Den måste bara klara sig. Detta är nog den enda gången jag är glad för att jag inte haft orken att bry mig om hoyorna alls i vinter.. för hade jag haft det så hade den åkt i soporna.

  • Kommentarer(1)//bloggen.schobius.se/#post42